ponedeljak, 26. septembar 2016.

Na Savskoj promenadi sutra „Plesom do zdravog srca – od mladosti do starosti”

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, u saradnji sa plesnom školom Sokolskog društva „Beograd” Matica, organizuje sutra manifestaciju „Plesom do zdravog srca – od mladosti do starosti”, koja će se održati na Savskoj promenadi (iza zdanja obnovljene zgrade Geozavoda, Karađorđeva 48) od 18 do 20 časova. Manifestacija se organizuje povodom obeležavanja 29. septembra – Svetskog dana srca i 1. oktobra – Međunarodnog dana starih.

Građani svih uzrasta će u ovom periodu imati priliku da, uz pomoć instruktora i iskusnih plesača, nauče osnovne korake najpoznatijih latinoameričkih i standradnih plesova, dok će istovremeno na štandu Gradskog zavoda za javno zdravlje imati priliku da dobiju korisne, stručne savete zdravstvenih radnika u vezi sa svim preventivnim aspektima očuvanja zdravlja srca i krvnih sudova, kao i unapređenjem zdravlja starih.

Svetski dan srca ove godine obeležava se pod sloganom „Osnažite svoj život”. Poruke ovogodišnje globalne kampanje upućene su svakom pojedincu, sa ciljem da probude svest o značaju lične odgovornosti u očuvanju zdravog srca kao glavnog životnog pokretača. Male promene u ponašanju i svakodnevnim navikama, kao što su prestanak pušenja, više fizičke aktivnosti i zdravija izbalansirana ishrana, štite srce i snabdevaju ga energijom koja mu je neophodna kako bi nas služilo što duže i što bolje.

Promocijom plesa, kao aktivnosti namenjene svim uzrastima – od onih koji prave svoje prve korake, do pripadnika trećeg doba, pruža se direktna podrška i kampanji ovogodišnjeg međunarodnog dana starih, pod sloganom „Zauzmimo stav protiv predrasuda prema starim osobama”.