среда, 12. октобар 2016.

Позоришне свечаности „Фестивал победника фестивала” у Раковици

У Центру за културу и образовање Раковица у суботу, 15. октобра почеће Позоришне свечаности „Фестивал победника фестивала”. Тог дана ће у 19 часова бити организована изложба Музеја позоришне уметности „Милош Жутић – господин глуме”. У 20 часова емитоваће се филм Милана Шарца „Време Мире Ступице”.

Дан касније,16. октобра, од 20 часова организовано је вече посвећено ауторима позоришне музике Бајаги и Локнеру (Момчило Бајагић и Александар Локнер). У понедељак, 17. октобра, одржаће се свечано отварање фестивала представом „Перикле” (текст В. Шекспир, режија Никита Миливојевић) у извођењу Шабачког народног позоришта.

Промоција часописа Стеријиног позорја „Сцена” одржаће се у уторак од 19 часова. Сат касније, у 20 часова на програму је представа „Три сестре” у извођењу Народног позоришта „Бора Станковић” из Врања. Дан касније, 19. октобра, од 19 часова у оквиру позоришне мануфактуре-театра биће представљена позоришна породица Трифуновић (Боба, Тома, Сергеј и Бранислав). Од 20 часова на програму је престава „Јулије Цезар” у извођењу Народног позоришта из Сомбора и Будва град театра.

Вече посвећено Слободану Ж. Јовановићу, телевизијском и позоришном редитељу, одржаће се у четвртак, 20. октобра, од 19 часова, док ће се од 20 часова одиграти представа „Где је нестао Хармс”, у извођењу Народног позоришта из Ниша. Последњег дана манифестације, 21. октобра, у 20 часова на програму је представа „Прс'о” по тексту Реми де Воа и у режији Оливере Ђорђевић, у извођењу Народног позоришта „Тоша Јовановић” из Зрењанина. По завршетку представе биће проглашење победника и затварање фестивала.