недеља, 23. октобар 2016.

Отворен 61. Међународни сајам књига у Београду

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић и градска секретарка за културу Ивона Јевтић присуствовали су вечерас свечаном отварању 61. Међународног сајма књига који се, под слоганом „Књиге у руке”, одржава на Београдском сајму.                   

Представници Града Београда су, потом, у друштву министра за културу Владана Вукосављевића, обишли штанд Ирана, који је овогодишњи специјални гост – домаћин сајма. 

Младеновић је истакао да је наредних седам дана у Београду празник књиге и позвао суграђане и госте наше престонице да посете ову значајну манифестацију. 

– Сматрам да ће и овогодишњи сајам оправдати очекивања, посебно када се има у виду да је специјални гост сајма Исламска Република Иран, држава са огромном традицијом када је писана реч у питању. Такође се очекује присуство великог броја аутора, који ће се дружити са читаоцима, као и други пратећи садржаји  –  истакао је Младеновић, уз подсећање да је прошлогодишњи сајам био рекордан по броју посета и излагача. 

Градска секретарка за културу је изразила задовљство отварањем и понудом на 61. Сајму књига у Београду. Она је за Беоинфо подсетила да се на овогодишњој манифестацији представља 450 издавача и још толико суиздавача, као и да ће посетиоци моћи да уживају у богатом пратећем едукативном програму, бројним дискусијама и предавањима о књижевности. Она је, потом, у оквиру сајма отворила изложбу слика истакнутог уметника Милоша Шобајића „Загубљени списи Марије Магдалене”. 

Овогошњи сајам књига, који траје до 30. октобра, отворили су иранска књижевница и режисерка Наргес Абјар и председник Матице српске Драган Станић.