петак, 9. децембар 2016.

Компанија НИС још једном показала друштвену одговорност

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић, заједно са директором Блока „Промет” Нафтне индустрије Србије Алексејем Черниковим, отворио је данас реконструисану бензинску станицу у Улици Чарлија Чаплина. Како је том приликом подсетио, град је са НИС-ом пре три године уговорио обнављање четрнаест локација у Београду, у непосредном окружењу бензинских станица чија је реконструкција предвиђена. 

– Резултати су конкретни и с једне стране реч је о инвестицијама, а с друге о уређењу окружења пумпи, зелених површина и паркова. То има шири друштвени контекст и друштвену одговорност. Компанија НИС препознала je значај враћања заједници у којој привређује – рекао је Младеновић.

Он је најавио да ће осим сређивања зелене површине око пумпе, НИС реконструисати и Парк Ђуро Стругар, где ће заједно са „Зеленилом – Београд” изградити модерно дечје игралиште са стазама, кошаркашким тереном и зеленилом. Заменик градоначелника позвао je и друге компаније да следе његов пример и изразио наду да ће град наставити сарадњу са НИС-ом. 

Алексеј Черников је оценио да су права вредност за ову компанију њени купци. Он је захвалио граду на до сада веома успешној сарадњи. 

– Београд се убрзано развија и динамично мења. НИС, као енергетски лидер и компанија са највећом малопродајном мрежом у Србији, прати овај темпо и улаже знатне инвестиције како би његове бензинске станице биле понос Србије и главног града – истакао је Алексеј Черников и додао да ће компанија само у децембру отворити чак шест реновираних бензинских станица у Србији. 

Компанија НИС данас je донирала и гориво за Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју. Догађају су присуствовали помоћник градоначелника Борко Милосављевић и директор „Зеленила – Београд” Слободан Станојевић.