petak, 9. decembar 2016.

Kompanija NIS još jednom pokazala društvenu odgovornost

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, zajedno sa direktorom Bloka „Promet” Naftne industrije Srbije Aleksejem Černikovim, otvorio je danas rekonstruisanu benzinsku stanicu u Ulici Čarlija Čaplina. Kako je tom prilikom podsetio, grad je sa NIS-om pre tri godine ugovorio obnavljanje četrnaest lokacija u Beogradu, u neposrednom okruženju benzinskih stanica čija je rekonstrukcija predviđena. 

– Rezultati su konkretni i s jedne strane reč je o investicijama, a s druge o uređenju okruženja pumpi, zelenih površina i parkova. To ima širi društveni kontekst i društvenu odgovornost. Kompanija NIS prepoznala je značaj vraćanja zajednici u kojoj privređuje – rekao je Mladenović.

On je najavio da će osim sređivanja zelene površine oko pumpe, NIS rekonstruisati i Park Đuro Strugar, gde će zajedno sa „Zelenilom – Beograd” izgraditi moderno dečje igralište sa stazama, košarkaškim terenom i zelenilom. Zamenik gradonačelnika pozvao je i druge kompanije da slede njegov primer i izrazio nadu da će grad nastaviti saradnju sa NIS-om. 

Aleksej Černikov je ocenio da su prava vrednost za ovu kompaniju njeni kupci. On je zahvalio gradu na do sada veoma uspešnoj saradnji. 

– Beograd se ubrzano razvija i dinamično menja. NIS, kao energetski lider i kompanija sa najvećom maloprodajnom mrežom u Srbiji, prati ovaj tempo i ulaže znatne investicije kako bi njegove benzinske stanice bile ponos Srbije i glavnog grada – istakao je Aleksej Černikov i dodao da će kompanija samo u decembru otvoriti čak šest renoviranih benzinskih stanica u Srbiji. 

Kompanija NIS danas je donirala i gorivo za Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i direktor „Zelenila – Beograd” Slobodan Stanojević.