четвртак, 19. јануар 2017.

Са „бус плусом” и у продавницу

„Бус плус” картице постаће платне, најавио је за „Новости” градски менаџер Горан Весић, а грађани ће моћи да остваре и попусте на цену маркице и рачун „Инфостана”.

Према његовим речима, компанија „Апекс технолоџи солушн”, која је задужена за наплату и контролу карата у јавном превозу, потписала је уговор са АИК банком и „Мастеркардом”, а нове легитимације ускоро би требало да буду доступне грађанима. 

Београђани који буду набавили нову „бус плус” картицу моћи ће, према Весићевим речима, да бирају да ли ће им она бити и платежно средство. 

– То је велика новина. Наиме, картица ће бити укључена у такозвани „лојалити” програм, односно њом ће моћи да се плаћа у одређеним радњама. За то ће купци добијати и бонусе који ће им омогућити попусте на цене маркице наредног месеца. Планирано је и да град даје попусте грађанима који овом картицом реше да плате рачун „Инфостана” – каже градски менаџер.

Иначе, за ову услугу је компанија „Апекс технолоџи солушн” расписала конкурс на који се једина јавила АИК банка, а реч је о бесконтактним картицама које издаје банка. 

Градски менаџер тврди и да за сада нема планова ни за појефтињење ни за поскупљење градског превоза, али најављује ригорознију контролу како би се повећала дисциплина плаћања карата у јавном градском превозу, преносе „Новости”. 

– Нама је у овом тренутку градски превоз највећи проблем. Успели смо да финансијски стабилизујемо сва предузећа у граду осим ГСП „Београд”, који сваког месеца прави губитак од 200 милиона динара, а годишње 2,4 милијарде динара. То може да се заустави једино бољом наплатом карата – рекао је Весић.

Када би у Београду сви запослени у државној управи и јавним предузећима плаћали маркицу директно, приход ГСП-а би био већи за 300 милиона динара месечно, тврди Горан Весић. Он верује да би једино та мера довела до потпуног оздраљења ГСП-а, који би онда могао и да купује нове аутобусе, преносе „Новости”.