понедељак, 20. фебруар 2017.

Обележен светски дан социјалне правде у ДКЦ „Мајдан“

Градска општина Савски венац у сарадњи са Геронтолошким центром Београд обележила је данас Светски дан социјалне правде у просторијама Установе културе ДКЦ „Мајдан“. 

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић рекла је да је данас била прилика да се друштво подсети да је социјална правда једино могућа ако заједно радимо на искорењивању родне неједнакости, сиромаштва, незапослености и насиља. Она је такође истакла да је окосница рада руководства општине Савски венац одговорна социјална политика и брига о грађанима. 

- Иако општина нема директну надлежност над остваривањем социјалних права бавимо се најугроженијим суграђанима, старима, децом са сметњама у развоју и осталим категоријама наших становника, којима је наша помоћ и подршка потребна – истакла је Ирена Вујовић и захвалила свим установама које су прихватиле позив општине и учествовале у обележавању Светског дана социјалне правде.

За културно - уметнички програм побринули су се чланови Дневног центра и клуба за старије „Савски венац 3“ – Гаврило Принцип, који су присутне забавили пригодним музичким програмом, фолклорним наступом и скечевима.

На крају програма подељени су и поклони изненађења корисницима народне кухиње, социјално угроженим грађанима са Савског венца, деци из Дома „Дринка Павловић“, припадницима ромске националне мањине и деци са сметњама у развоју.