ponedeljak, 20. februar 2017.

Obeležen svetski dan socijalne pravde u DKC „Majdan“

Gradska opština Savski venac u saradnji sa Gerontološkim centrom Beograd obeležila je danas Svetski dan socijalne pravde u prostorijama Ustanove kulture DKC „Majdan“. 

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović rekla je da je danas bila prilika da se društvo podseti da je socijalna pravda jedino moguća ako zajedno radimo na iskorenjivanju rodne nejednakosti, siromaštva, nezaposlenosti i nasilja. Ona je takođe istakla da je okosnica rada rukovodstva opštine Savski venac odgovorna socijalna politika i briga o građanima. 

- Iako opština nema direktnu nadležnost nad ostvarivanjem socijalnih prava bavimo se najugroženijim sugrađanima, starima, decom sa smetnjama u razvoju i ostalim kategorijama naših stanovnika, kojima je naša pomoć i podrška potrebna – istakla je Irena Vujović i zahvalila svim ustanovama koje su prihvatile poziv opštine i učestvovale u obeležavanju Svetskog dana socijalne pravde.

Za kulturno - umetnički program pobrinuli su se članovi Dnevnog centra i kluba za starije „Savski venac 3“ – Gavrilo Princip, koji su prisutne zabavili prigodnim muzičkim programom, folklornim nastupom i skečevima.

Na kraju programa podeljeni su i pokloni iznenađenja korisnicima narodne kuhinje, socijalno ugroženim građanima sa Savskog venca, deci iz Doma „Drinka Pavlović“, pripadnicima romske nacionalne manjine i deci sa smetnjama u razvoju.