уторак, 25. април 2017.

„Трофеј Београда” у одбојци од 29. априла до 1. маја

Одбојкашки савез Београда, под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину и уз подршку Одбојкашког савеза Србије, организује традиционалну манифестацију „Трофеј Београда – 52. Mеђународни мајски турнир градских одбојкашких репрезентација”. Право наступа на овом турниру имају играчице рођене 2000. године и млађе и играчи рођени 1999. године и млађи, најављено је на данашњој конференцији за новинаре. 

Ове године, уз домаћина – селекције ОС Београда (кадети и кадеткиње) и екипа из других градова Србије, учествују и екипе из Италије, Словачке, Црне Горе, Словеније, Хрватске и Македоније. Турнир се одржава од 29. априла до 1. маја, а утакмице се играју у СЦ „Спорт еко”, СЦ „Бањица” и СЦ „Шумице”. У конкуренцији кадеткиња пријавило се 18 екипа, док је код кадета пријављено 16 екипа. 

Финалне утакмице, у обе конкуренције, одиграће се у понедељак, 1. маја, у дворани „Спорт еко” (кадеткиње у 11, а кадети у 13 часова). 

Кoнфeрeнциjи су присуствoвaли Нoвицa Toдoсиjeвић, прeдстaвник Секретаријата за спорт и омладину, Игoр Mиљкoвић, гeнeрaлни сeкрeтaр OСБ, Mлaдeн Maрaн, прeдсeдник OСБ, Maja Симaнић и Душкo Никoлић, прoмoтeри турнирa, као и Oгњeн Булић (трeнeр мушкe eкипe Бeoгрaд 1), Aнa Maриja Joњeв (кaпитeн жeнскe eкипe Бeoгрaд), Aндрej Хузejрoвић (кaпитeн мушкe eкипe Бeoгрaд 1) и Нeнaд Mихajлoвић (трeнeр жeнскe eкипe Бeoгрaд).