utorak, 25. april 2017.

„Trofej Beograda” u odbojci od 29. aprila do 1. maja

Odbojkaški savez Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu i uz podršku Odbojkaškog saveza Srbije, organizuje tradicionalnu manifestaciju „Trofej Beograda – 52. Međunarodni majski turnir gradskih odbojkaških reprezentacija”. Pravo nastupa na ovom turniru imaju igračice rođene 2000. godine i mlađe i igrači rođeni 1999. godine i mlađi, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. 

Ove godine, uz domaćina – selekcije OS Beograda (kadeti i kadetkinje) i ekipa iz drugih gradova Srbije, učestvuju i ekipe iz Italije, Slovačke, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Makedonije. Turnir se održava od 29. aprila do 1. maja, a utakmice se igraju u SC „Sport eko”, SC „Banjica” i SC „Šumice”. U konkurenciji kadetkinja prijavilo se 18 ekipa, dok je kod kadeta prijavljeno 16 ekipa. 

Finalne utakmice, u obe konkurencije, odigraće se u ponedeljak, 1. maja, u dvorani „Sport eko” (kadetkinje u 11, a kadeti u 13 časova). 

Konferenciji su prisustvovali Novica Todosijević, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu, Igor Miljković, generalni sekretar OSB, Mladen Maran, predsednik OSB, Maja Simanić i Duško Nikolić, promoteri turnira, kao i Ognjen Bulić (trener muške ekipe Beograd 1), Ana Marija Jonjev (kapiten ženske ekipe Beograd), Andrej Huzejrović (kapiten muške ekipe Beograd 1) i Nenad Mihajlović (trener ženske ekipe Beograd).