петак, 19. мај 2017.

Измена трасе јавног превоза због радова у Мије Ковачевића

Због почетка радова у Улици Мије Ковачевића доћиће до измене режима рада јавног градског превоза у периоду од 20. маја 9. јуна 2017. године, саопштили су данас из Сeкретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима. 
 
Tоком извођења радова на реконструкцији трамвајске двоколосечне пруге, трамвајске контактне мреже, коловоза, тротоара и инфраструктуре у Улици Мије Ковачевића, на делу од кружног тока „Богословија“ до Улице Чарлија Чаплина мења се режим рада линија ЈГП-а на следећи начин. 

Трамвајске линије 3 и 12 ће саобраћати, уместо до терминуса „Омладински стадион“ на скраћеној траси до терминуса „Ташмајдан“, следећом трасом: Савски трг – Ресавска – Ташмајдан, и носиће ознаке 3Л /Ташмајдан – Кнежевац/ и 12Л /Ташмајдан – Баново брдо/.  
Возила са линија број 25, 25П, 27, 32 и 74 ће, у оба смера, на делу од кружног тока „Богословија“ до раскрснице улица Чарлија Чаплина - Рузвелтова саобраћати следећим саобраћајницама: Кружни ток „Богословија“, Драгослава Срејовића, Митрополита Петра, Чарлија Чаплина и даље редовним трасама. 

Возила са линије број 66 ће, у оба смера, на делу од раскрснице улица Вељка Дугошевића – Северни булевар до раскрсице улица Рузвелтова – Светог Николе саобраћати следећом трасом: Вељка Дугошевића, Светог Николе, Рузвелтова и даље редовном трасом. 
Возила са линије број 65 неће мењати трасу.

Возила ЈГП-а ће на измењеном делу трасе користити сва постојећа стајалишта и привремено успостављена стајалишта. У Улици Чарлија Чаплина, у смеру ка улици Митрополита Петра, непосредно пре наиласка на раскрсницу са Улицом митрополита Петра, гледано из правца Рузвелтове улице. 

У Улици Драгослава Срејовића, у смеру ка Миријеву, непосредно по преласку кружног тока „Богословија“, гледано из правца Улице митрополита Петра. У Улици Мије Ковачевића, у смеру ка Вишњичкој улици, непосредно по преласку кружног тока „Богословија“, гледано из правца Улице митрополита Петра.

За све информације грађани се могу обратити Беоком сервису на телефоне 0800 11 00 11 за позиве из фиксне мреже „Телекома” или 011 3090 007 за остале фиксне телефонске мреже и мобилне оператере, наводи се у саопштењу.