petak, 19. maj 2017.

Izmena trase javnog prevoza zbog radova u Mije Kovačevića

Zbog početka radova u Ulici Mije Kovačevića doćiće do izmene režima rada javnog gradskog prevoza u periodu od 20. maja 9. juna 2017. godine, saopštili su danas iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima. 
 
Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji tramvajske dvokolosečne pruge, tramvajske kontaktne mreže, kolovoza, trotoara i infrastrukture u Ulici Mije Kovačevića, na delu od kružnog toka „Bogoslovija“ do Ulice Čarlija Čaplina menja se režim rada linija JGP-a na sledeći način. 

Tramvajske linije 3 i 12 će saobraćati, umesto do terminusa „Omladinski stadion“ na skraćenoj trasi do terminusa „Tašmajdan“, sledećom trasom: Savski trg – Resavska – Tašmajdan, i nosiće oznake 3L /Tašmajdan – Kneževac/ i 12L /Tašmajdan – Banovo brdo/.  
Vozila sa linija broj 25, 25P, 27, 32 i 74 će, u oba smera, na delu od kružnog toka „Bogoslovija“ do raskrsnice ulica Čarlija Čaplina - Ruzveltova saobraćati sledećim saobraćajnicama: Kružni tok „Bogoslovija“, Dragoslava Srejovića, Mitropolita Petra, Čarlija Čaplina i dalje redovnim trasama. 

Vozila sa linije broj 66 će, u oba smera, na delu od raskrsnice ulica Veljka Dugoševića – Severni bulevar do raskrsice ulica Ruzveltova – Svetog Nikole saobraćati sledećom trasom: Veljka Dugoševića, Svetog Nikole, Ruzveltova i dalje redovnom trasom. 
Vozila sa linije broj 65 neće menjati trasu.

Vozila JGP-a će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta i privremeno uspostavljena stajališta. U Ulici Čarlija Čaplina, u smeru ka ulici Mitropolita Petra, neposredno pre nailaska na raskrsnicu sa Ulicom mitropolita Petra, gledano iz pravca Ruzveltove ulice. 

U Ulici Dragoslava Srejovića, u smeru ka Mirijevu, neposredno po prelasku kružnog toka „Bogoslovija“, gledano iz pravca Ulice mitropolita Petra. U Ulici Mije Kovačevića, u smeru ka Višnjičkoj ulici, neposredno po prelasku kružnog toka „Bogoslovija“, gledano iz pravca Ulice mitropolita Petra.

Za sve informacije građani se mogu obratiti Beokom servisu na telefone 0800 11 00 11 za pozive iz fiksne mreže „Telekoma” ili 011 3090 007 za ostale fiksne telefonske mreže i mobilne operatere, navodi se u saopštenju.