среда, 24. мај 2017.

Организација саобраћаја за време литије

Током литије, која се одржава у част крсне славе града Вазнесења Христовог, у четвртак, 25. маја, на снази ће бити посебна организација саобраћаја, саопштено је из Секретаријата за саобраћај.

Од 9.30 до 11 часова, због потреба организације литије, за моторни саобраћај ће се затворити Улица адмирала Гепрата (од раскрснице са Балканском и Гаврила Принципа до раскрснице са Добрињском улицом, као и улаз у Улицу адмирала Гепрата из правца Кнеза Милоша). 

Од 11 до 14 часова, за време проласка литије, затвараће се за саобраћај деонице литије и како поворка буде пролазила, тако ће се саобраћајнице на траси отварати за саобраћај.

Траса литије је следећа: Улица адмирала Гепрата (почетак испред Цркве Светог Вазнесења), Кнеза Милоша (од Адмирала Гепрата до Краља Милана), Краља Милана, Теразије (заустављање пет, 10 минута испред хотела „Москва”), Кнез Михаилова, Париска (заустављање испред Саборне цркве), Улица кнеза Симе Марковића, Поп Лукина, Бранкова, Краљице Наталије (од Зеленог венца до Добрињске) и Добрињска улица.

Тог дана, од 10 до 15 часова, биће уклоњени сви привремени монтажни објекти (покретни продајни објекати и баште отвореног типа), који ометају трасу литије.

Моле се суграђани да од 10 до 14 часова због одржавања литије не паркирају своја возила у Улици адмирала Гепрата (на потезу од Добрињске до Улице кнеза Милоша), у Добрињској (на потезу од Улице краљице Наталије до Адмирала Гепрата), на такси стајалишту на Теразијама, јер ће их ЈКП „Паркинг сервис” уклањати.