среда, 24. мај 2017.

Синиша Мали: Не одустајемо од одговорне социјалне политике

Градоначелник Београда Синиша Мали и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин свечано су данас отворили „Сајам за треће доба 55 плус“ на Београдском сајму, а градоначелник је том приликом поручио да је спровођење одговорне социјалне политике начин да се каже хвала генерацији која је учинила много за Београд и Србију.

Догађају су присуствовали и чланица Градског већа Мирјана Маврић, в.д. секретара за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, као и председници београдских општина и директори градских јавно-комуналних предузећа.

Мали је захвалио присутнима што су дошли у великом броју, рекавши да је овај Сајам јединствена манифестација у региону са више од 25.000 пензионера који је посете.

– Четврту годину за редом, Град Београд учествује у организацији овог Сајма. Мислим да је ово одлична прилика да се, макар једном годишње, окупимо, дружимо изабавимо. Такође, овде можете да се упознате са социјалном политиком коју су Град Београд и Влада Републике Србије створили и одговорно је спроводе. Наши најстарији суграђани се овде могу информисати о раду клубова за старије, али и о излетима које организујемо за њих. Ово је прави показатељ односа који градска власт има према пензионерима – рекао је Мали.

Према његовим речима, Град Београд је у протекле три године недвосмислено заступао социјалну политику усмерену према крајњим корисницима. Само у последње две године, наводи градоначелник, отворено је пет клубова за старије, па их сада у нашем граду има 25.

–Више од 650 геронто-домаћица брине о више од 2.600 лица на територији Београда. Спровођење одговорне социјалне политике, од које не одустајемо, јесте наш начин да кажемо хвала вашој генерацији за све што сте урадили за овај град и земљу. Влада Републике Србије и Град Београд ће дати све од себе да најлепше године проведете на најквалитетнији начин – додао је градоначелник.

Министар Вулин је подсетио на „Годину међугенерацијске солидарности“, захваливши пензионерима на стрпљењу које свакодневно показују.

–  У прошлости смо од неодговорних људи слушали како су пензионери наш терет, а сви знамо колику су жртву најстарији суграђани поднели. Поносни смо на вашу генерацију која је изнела толико тога у прошлости и најзаслужнија је за све оно што је изграђено на овим просторима. Због тога су овакви сајмови потребни и сигуран сам да ће прерасти у традицију – рекао је Вулин.