sreda, 24. maj 2017.

Siniša Mali: Ne odustajemo od odgovorne socijalne politike

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin svečano su danas otvorili „Sajam za treće doba 55 plus“ na Beogradskom sajmu, a gradonačelnik je tom prilikom poručio da je sprovođenje odgovorne socijalne politike način da se kaže hvala generaciji koja je učinila mnogo za Beograd i Srbiju.

Događaju su prisustvovali i članica Gradskog veća Mirjana Mavrić, v.d. sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, kao i predsednici beogradskih opština i direktori gradskih javno-komunalnih preduzeća.

Mali je zahvalio prisutnima što su došli u velikom broju, rekavši da je ovaj Sajam jedinstvena manifestacija u regionu sa više od 25.000 penzionera koji je posete.

– Četvrtu godinu za redom, Grad Beograd učestvuje u organizaciji ovog Sajma. Mislim da je ovo odlična prilika da se, makar jednom godišnje, okupimo, družimo izabavimo. Takođe, ovde možete da se upoznate sa socijalnom politikom koju su Grad Beograd i Vlada Republike Srbije stvorili i odgovorno je sprovode. Naši najstariji sugrađani se ovde mogu informisati o radu klubova za starije, ali i o izletima koje organizujemo za njih. Ovo je pravi pokazatelj odnosa koji gradska vlast ima prema penzionerima – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je u protekle tri godine nedvosmisleno zastupao socijalnu politiku usmerenu prema krajnjim korisnicima. Samo u poslednje dve godine, navodi gradonačelnik, otvoreno je pet klubova za starije, pa ih sada u našem gradu ima 25.

–Više od 650 geronto-domaćica brine o više od 2.600 lica na teritoriji Beograda. Sprovođenje odgovorne socijalne politike, od koje ne odustajemo, jeste naš način da kažemo hvala vašoj generaciji za sve što ste uradili za ovaj grad i zemlju. Vlada Republike Srbije i Grad Beograd će dati sve od sebe da najlepše godine provedete na najkvalitetniji način – dodao je gradonačelnik.

Ministar Vulin je podsetio na „Godinu međugeneracijske solidarnosti“, zahvalivši penzionerima na strpljenju koje svakodnevno pokazuju.

–  U prošlosti smo od neodgovornih ljudi slušali kako su penzioneri naš teret, a svi znamo koliku su žrtvu najstariji sugrađani podneli. Ponosni smo na vašu generaciju koja je iznela toliko toga u prošlosti i najzaslužnija je za sve ono što je izgrađeno na ovim prostorima. Zbog toga su ovakvi sajmovi potrebni i siguran sam da će prerasti u tradiciju – rekao je Vulin.