понедељак, 19. јун 2017.

Купалишна сезона на Лиду од 1. јула

Градска општина Земун је и ове године организовала постављање понтонског моста ка плажи Лидо, а сам почетак купалишне сезоне почиње у суботу, 1. јула. Лидо ће бити на располагању грађанима свакога дана од 9 до 19 часова, а купалишна сезона трајаће до 1. септембра.

– И ове године ћемо, у интересу грађана Земуна и Београда, у потпуности бити спремни за летњу сезону са свим садржајима на које смо већ навикли посетиоце Лида, а то је медицинско особље, спасиоци, рекреативни програми, реквизити, разне манифестације током читаве сезоне. Припадници Војске Србије склапају понтонски мост, а већ сутра почињемо са осталим техничким припремама како бисмо заједничким деловањем питање безбедности наших суграђана подигли на највиши могући ниво – изјавио је заменик председника ГО Земун Дамир Ковачевић, који је на терену са стручним тимом Речне флотиле надгледао постављање понтона.

Ковачевић је нагласио да је прелазак преко понтонског моста бесплатан и позвао све грађане да на дан званичног отварања сезоне, 1. јула, дођу на Лидо и уживају у програму који ће Градска општина Земун, као добар домаћин у духу традиције гостопримства, приредити за све посетиоце „земунског мора”. 
Као и претходних  година, током трајања летње сезоне, за све посетиоце Лида биће огранизовани различити програми у оквиру манифестације „Лето на Лиду”, са садржајима за све генерације, попут креативних радионица за децу, спортских и културно-забавних садржаја.