ponedeljak, 19. jun 2017.

Kupališna sezona na Lidu od 1. jula

Gradska opština Zemun je i ove godine organizovala postavljanje pontonskog mosta ka plaži Lido, a sam početak kupališne sezone počinje u subotu, 1. jula. Lido će biti na raspolaganju građanima svakoga dana od 9 do 19 časova, a kupališna sezona trajaće do 1. septembra.

– I ove godine ćemo, u interesu građana Zemuna i Beograda, u potpunosti biti spremni za letnju sezonu sa svim sadržajima na koje smo već navikli posetioce Lida, a to je medicinsko osoblje, spasioci, rekreativni programi, rekviziti, razne manifestacije tokom čitave sezone. Pripadnici Vojske Srbije sklapaju pontonski most, a već sutra počinjemo sa ostalim tehničkim pripremama kako bismo zajedničkim delovanjem pitanje bezbednosti naših sugrađana podigli na najviši mogući nivo – izjavio je zamenik predsednika GO Zemun Damir Kovačević, koji je na terenu sa stručnim timom Rečne flotile nadgledao postavljanje pontona.

Kovačević je naglasio da je prelazak preko pontonskog mosta besplatan i pozvao sve građane da na dan zvaničnog otvaranja sezone, 1. jula, dođu na Lido i uživaju u programu koji će Gradska opština Zemun, kao dobar domaćin u duhu tradicije gostoprimstva, prirediti za sve posetioce „zemunskog mora”. 
Kao i prethodnih  godina, tokom trajanja letnje sezone, za sve posetioce Lida biće ogranizovani različiti programi u okviru manifestacije „Leto na Lidu”, sa sadržajima za sve generacije, poput kreativnih radionica za decu, sportskih i kulturno-zabavnih sadržaja.