субота, 24. јун 2017.

Синиша Мали: Желимо да заједно са децом правимо град по њиховој мери

Градоначелник и председник Савета за права детета града Београда Синиша Мали састао се данас на Ади Циганлији са децом предшколског узраста и разговарао о њиховим потребама у српској престоници.  

Мали је истакао да му је веома важно да деца имају могућност партиципације у одлучивању и подсетио да се заједно sa УНИЦЕФ-ом тренутно израђује „Програм политика за децу Београда”. 

Циљ програма је, према његовим речима, да се глас деце из предшколских установа, њихове сугестије на ђачким парламентима у основним и средњим школама чују у нашем друштву. 

Желимо да заједно са децом правимо град по њиховој мери, истакао је Мали, и најавио да ће се заједно са малишанима направити стратегија у области развоја образовања, социјалне заштите, здравства, културе и спорта.  

– Веома ми је важно да разговарамо са малишанима и да се њихов глас чује, јер све што радимо у Граду Београду радимо за бољу будућност наше деце. Од ових клинаца смо данас могли да чујемо сјајне идеје, од изградње базена у вртићима, до изградње метроа, као и да се градски паркови очисте како би она могла несметано да се играју. Ово је начин на који треба да комуницирамо, како би деца могла да остваре своје жеље и на тај начин заједнички подижемо бољи и лепши Београд – истакао је  Мали на Ади сафари. 

Он је подсетио да је Савет за права детета града Београда већ много урадио усвојивши протокол који се бави проблемима деце са улице и Акциони програм за унапређење предшколског образовања. Осим тога, спроводи се и кампања „Првих 1.000 дана”, која помаже родитељима са новорођеном децом да се снађу у том почетном периоду, закључио је градоначелник.