subota, 24. jun 2017.

Siniša Mali: Želimo da zajedno sa decom pravimo grad po njihovoj meri

Gradonačelnik i predsednik Saveta za prava deteta grada Beograda Siniša Mali sastao se danas na Adi Ciganliji sa decom predškolskog uzrasta i razgovarao o njihovim potrebama u srpskoj prestonici.  

Mali je istakao da mu je veoma važno da deca imaju mogućnost participacije u odlučivanju i podsetio da se zajedno sa UNICEF-om trenutno izrađuje „Program politika za decu Beograda”. 

Cilj programa je, prema njegovim rečima, da se glas dece iz predškolskih ustanova, njihove sugestije na đačkim parlamentima u osnovnim i srednjim školama čuju u našem društvu. 

Želimo da zajedno sa decom pravimo grad po njihovoj meri, istakao je Mali, i najavio da će se zajedno sa mališanima napraviti strategija u oblasti razvoja obrazovanja, socijalne zaštite, zdravstva, kulture i sporta.  

– Veoma mi je važno da razgovaramo sa mališanima i da se njihov glas čuje, jer sve što radimo u Gradu Beogradu radimo za bolju budućnost naše dece. Od ovih klinaca smo danas mogli da čujemo sjajne ideje, od izgradnje bazena u vrtićima, do izgradnje metroa, kao i da se gradski parkovi očiste kako bi ona mogla nesmetano da se igraju. Ovo je način na koji treba da komuniciramo, kako bi deca mogla da ostvare svoje želje i na taj način zajednički podižemo bolji i lepši Beograd – istakao je  Mali na Adi safari. 

On je podsetio da je Savet za prava deteta grada Beograda već mnogo uradio usvojivši protokol koji se bavi problemima dece sa ulice i Akcioni program za unapređenje predškolskog obrazovanja. Osim toga, sprovodi se i kampanja „Prvih 1.000 dana”, koja pomaže roditeljima sa novorođenom decom da se snađu u tom početnom periodu, zaključio je gradonačelnik.