понедељак, 26. јун 2017.

Отворена летња сезона на базенима „Ташмајдан”

Градски менаџер Горан Весић и директор СРЦ „Ташмајдан” Милан Нововић присуствовали су данас отварању летње сезоне на отвореним базенима и том приликом обишли овај спортски центар. Догађају је присуствовао и вршилац дужности секретара за спорт и омладину Зоран Јовановић.

Весић је рекао да је летња сезона на овим базенима каснила недељу дана због одржавања Европског првенства у синхроном пливању за јуниорке и додао да ће базен радити до 31. августа.

– Цене карата нисз повећане у односу на прошлу годину, те је тако целодневна карта 300 динара, после 16 сати је 200 динара, а ноћно купање се организује од 21 до 23 сата, када временски услови то дозволе, и цена је 400 динара. Осим тога, стандардно имамо и дан за школарце, који са ђачком књижицом средом могу да се купају бесплатно. Имамо и већи број лежаљки и више зеленила – истакао је Весић и додао да се СРЦ „Ташмајдан” потрудио да најстарији базен буде на услузи грађанима.

Према његовим речима, у сезони базен посети више од 80.000 људи, а према најавама метеоролога ово лето ће бити врело, тако да се очекује и већи број посетилаца.

– Спортски центар „Ташмајдан” стално улаже у своје програме и инфраструктуру, тако да ће током летње паузе бити замењена комплетна лед расвета у дворани „Александар Николић” и радићемо нове свлачионице у „Леденој дворани”, како би биле прилагођеније хокејашким и клизачким екипама које је користе. Посебно смо поносни на то што је отворени стадион „Ташмајдан”, после нешто дуже од годину дана, заживео и постао место на коме се одржавају лепи концерти и где се окупља велики број људи. Тако да „Ташмајдан” има пуну функцију, спортску и забавну, онакву какву и треба да има – нагласио је Весић.

Градски манаџер је руководству овог спортског центра честитао на успешно обављеном послу и изразио наду да ће и ова сезона бити успешна као и претходне.

Милан Нововић је рекао да је јуче завршено Европско првенство било сјајно јер је, како је додао, „Ташмајдан”, спој рекреације и врхунских спортских догађаја. 

– Спремни смо за летњу сезону, све службе су ту, спасиоци, медицинско особље, техника, хигијена, вода је врхунског квалитета, а проверу је радио Градски завод за јавно здравље – истакао је Нововић и захвалио градској власти на помоћи коју су пружали том спортском  центру последњих година.
Он је позвао суграђане да посете овај базен и додао да ће, уколико временски услови дозволе, прво ноћно купање бити организовано у среду или четвртак.