понедељак, 26. јун 2017.

У Коштутњаку настављена хуманитарна акција „Један играч – једна играчка”

Хуманитарна акција „Један играч – једна играчка” настављена је јуче у предивном амбијенту Кошутњака уз подршку Мирјане Маврић, чланице Градског већа Града Београда задужене за социјалну заштиту.

Сва деца која су учествовала на хуманитарном турниру донела су по једну играчку за децу без родитељског старања. Играчке ће на крају месеца бити уручене штићеницима београдских домова, а циљ манифестације је да деца буду солидарна и хумана и да се друже.

– Желим да вам захвалим што сте се одазвали позиву и дошли да се данас дружимо у природи играјући се. Вашим даровима којима ћете данас обрадовати вршњаке из Звечанске показујете солидарност и хуманост. Као што смо се договорили, дружење се наставља и следећих недеља док траје распуст. Данас смо сви победили јер смо се дружили у природи нашег Кошутњака – рекла је Мирјана Маврић деци и поручила им да ће се понови видети следеће недеље. 
Своју фудбалску вештину јуче су показала деца из Звечанске и Школе ФК „Стандард”. Резултат прве утакмице је шест према два за Звечанску, а друга је завршена нерешено, два према два. Треће полувреме је настављено у башти ресторана Голф уз пригодан ручак, наравно,  и сладолед.

Ова хумана манифестација ће се током летњег распуста одржавати у Кошутњаку сваког викенда, а позив да учествују у наставку такмичења, које ће у континуитету трајати два и по месеца, упућен је свим школама фудбала са територије Београда.