субота, 15. јул 2017.

Решења за проблеме са блок-водомерима и растуром воде

Председник општине Вождовац Александар Савић и извршни директор „Београдског водовода и канализација” Милорад Милошевић, заједно са чланицом Градског већа Иваном Томић, одржали су трибину с грађанима подавалских насеља на тему начина решавања проблема са блок-водомерима и растуром воде. Како се наводи у саопштењу из ове општине, у просторијама Месне заједнице „Раковица” бројни заинтересовани грађани имали су прилику да поставе питања, као и да се упознају са Одлуком о условима и начину измирења дуговања за потрошњу воде корисника прикључених на технички неусловне мреже које се снабдевају водом из градског водовода преко прикључака са блок водомера.

Одлуком коју је недавно усвојила Скупштина Београда створен је правни основ да сви грађани који имају проблем са водомерима, неусловним мрежама, високим рачунима и растуром воде системски реше овај проблем.

– Реализацијом ове градске oдлуке биће решена заостала дуговања за потрошену воду. Сви судски поступци везани за дуговања за неплаћене рачуне биће обустављени и укинуте фактуре за растур воде у периоду од 1. јануара 2002. године па све до данас, јер је то намет на „џеп” грађана – истакао је том приликом Савић.

Према његовим речима, сви грађани ће бити писмено обавештени о начину измирења дуговања, а биће ослобођени и плаћања будућег пројекта, прикључка и одржавања нове водоводне мреже, док ће о свом трошку изабрати адекватног извођача радова.

Милорад Милошевић је прецизирао да ће новим обрачуном потрошене воде бити прецизирано шта су грађани реално потрошили, а шта су преплатили. Сви корисници који су до сада плаћали растур воде биће обештећени на тај начин што ће им вишак утрошених средстава бити урачунат у претплату, навео је он.