среда, 26. јул 2017.

Монодрама у Конаку кнегиње Љубице

Монодрама ,,На кафи код кнегиње Љубице”, ауторско дело Наташе Поповске, више кустоскиње Музеја града Београда, изводи се у Конаку кнегиње Љубице сваког петка од 17 и суботе од 11 часова.

Кроз животну исповест кнегиње Љубице Обреновић, посетиоци на упечатљив начин могу упознати прву владарку обновљене Србије, чути чињенице о најзначајнијим догађајима из времена кнеза Милоша Обреновића, сазнати детаље о односу кнеза Милоша и кнегиње Љубице, њиховом брачном животу, кнежевим неверствима и другим занимљивостима из приватног живота.

Монодрама је промовисана у септембру 2009. у Конаку кнегиње Љубице, у организацији Туристичке организације Београда и Музеја града Београда, а у склопу „Дана европске баштине”. До сада је највише извођена у Конаку књегиње Љубице, а била је део и значајних градских манифестација попут „Ноћ музеја”, „Дана европске баштине” и „Дана Београда”. Програм је укључен и у културно-уметнички пројекат „Под крошњама топчидерског платана”, који се реализује у летњим месецима испред Милошевог конака у Топчидеру, а у организацији Туристичке организације Београда.

Током 2015. године представа „На кафи код кнегиње Љубице” гостовала је у водећим позориштима широм Србије.