четвртак, 10. август 2017.

Весић и Младеновић на снимању „Немањића” – 800 година државности

Градски менаџер Горан Весић присуствовао је данас снимању серије „Немањићи – рађање краљевине” у Добановцима и навео да држава и народ треба да буду поносни на континуитет државности који траје већ 800 година, чиме се не може подичити велики број држава у Европи.

Градски менаџер је на свом званичном „Фејсбук” налогу објавио да је заједно са замеником градоначелника Андрејом Младеновићем присуствовао снимању последње клапе серије „Немањићи – рађање краљевине” и указао да је стотину дана снимања било потребно да се заврши вероватно најзахтевнија серија икада снимљена у Србији.

Kако је оценио, продукција неће заостајати за светским историјским спектаклима. 

– Ове године, када обележавамо 800 година од проглашења српске краљевине, право је време да Србија својим грађанима и свету представи кроз филм део своје историје и сјајне владаре као што су велики жупан Рашке Стефан Немања, краљ Стефан Првовенчани, велики жупан Вукан Немањић и први српски архиепископ Свети Сава – написао је градски менаџер.

Истакао је да као држава и народ треба да будемо поносни на континуитет наше државности који траје већ 800 година, јер не може велики број држава у Европи да се подичи тако дугом и богатом историјом као што је историја српске државе и народа. 

– А како се Београд одужује Немањићима најбоље говори чињеница да ће у нашем главном граду, на иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића, ускоро бити подигнут споменик родоначелнику династије Немањић, Стефану Немањи – указао је градски менаџер на свом званичном „Фејсбук” налогу (https://www.facebook.com/Goran.Vesic.zvanicna.stranica/).