četvrtak, 10. avgust 2017.

Vesić i Mladenović na snimanju „Nemanjića” – 800 godina državnosti

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas snimanju serije „Nemanjići – rađanje kraljevine” u Dobanovcima i naveo da država i narod treba da budu ponosni na kontinuitet državnosti koji traje već 800 godina, čime se ne može podičiti veliki broj država u Evropi.

Gradski menadžer je na svom zvaničnom „Fejsbuk” nalogu objavio da je zajedno sa zamenikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem prisustvovao snimanju poslednje klape serije „Nemanjići – rađanje kraljevine” i ukazao da je stotinu dana snimanja bilo potrebno da se završi verovatno najzahtevnija serija ikada snimljena u Srbiji.

Kako je ocenio, produkcija neće zaostajati za svetskim istorijskim spektaklima. 

– Ove godine, kada obeležavamo 800 godina od proglašenja srpske kraljevine, pravo je vreme da Srbija svojim građanima i svetu predstavi kroz film deo svoje istorije i sjajne vladare kao što su veliki župan Raške Stefan Nemanja, kralj Stefan Prvovenčani, veliki župan Vukan Nemanjić i prvi srpski arhiepiskop Sveti Sava – napisao je gradski menadžer.

Istakao je da kao država i narod treba da budemo ponosni na kontinuitet naše državnosti koji traje već 800 godina, jer ne može veliki broj država u Evropi da se podiči tako dugom i bogatom istorijom kao što je istorija srpske države i naroda. 

– A kako se Beograd odužuje Nemanjićima najbolje govori činjenica da će u našem glavnom gradu, na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, uskoro biti podignut spomenik rodonačelniku dinastije Nemanjić, Stefanu Nemanji – ukazao je gradski menadžer na svom zvaničnom „Fejsbuk” nalogu (https://www.facebook.com/Goran.Vesic.zvanicna.stranica/).