петак, 11. август 2017.

„Ноћ музике” 1. септембра на Ташмајдану

Културна манифестација „Ноћ музике” заказана је за 1. септембар у 20.30 часова. Симфонијски оркестар и Хор РТС-а, као и Хор „Колибри” пружиће прилику посетиоцима да бесплатно уживају у магичном концерту на стадиону Ташмајдан. 

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић, који је један од главних промотера ове манифестације, истакао је да му је велика част што је у прилици да најави другу „Ноћ музике”.

– Прва „Ноћ музике” донела нам је магично вече на Ташмајдану. Овакви догађаји су доказ да се уз много рада, креативности и не превише новца могу реализовати овакви пројекти. Циљ Града Београда је да буде подршка људима који желе да се креативно изразе у свом граду, како бисмо Београд вратили на место које му припада, а то је културни центар Југоисточне Европе. Наш заједнички задатак је успостављање бољег система, због чега кроз конкурсе финансијски и организационо помажемо овакве и сличне пројекте – изјавио је Петронијевић и захвалио иницијаторима и организаторима ове идеје, који својим ангажовањем повећавају капацитете културне  сцене нашег града.

Представник организатора „Ноћи музике” Милан Тавчар захвалио је свим партнерима и сарадницима и апелавао на посетиоце да дођу на време и заузму своја места, пошто је прошле године, према полицијској процени, ван стадиона остало 4.500 грађана.

 – Сигурни смо да друга „Ноћ музике” потврђује жељу како организатора тако и Београђана да наш град добије традиционалну манифестацију културне музике, која ће нас сврстати у ред великих светских метропола као што су Беч, Берлин, Њујорк и Лондон. И ове године ће преко 15.000 посетилаца бити у могућности да своје лето оплемени сјајним нотама класичне музике.

Моника Лашанц, из музичке продукције РТС-а, истакла је да ове године постоји тежак задатак да се надмаши и побољша прошлогодишња „Ноћ музике”.

– Одлучили смо да посетиоцима ове године приредимо музичко путовање око света. Обухватили смо све континенте и композиције 20 земаља, као што су кан кан, сиртаки, италијанска музика, и наравно српска музика. Имаћемо и специјалне госте, а најавићемо само најмлађе – Дечији хор „Колибри”. Овај музички спектакл је уједно и отварање сезоне Симфонијског оркестра и Хора РТС-а и надам се да ће посетиоци овај догађај прихватити као позив да наше концерте посећују и током сезоне – објаснила је Моника Лашанц и открила да можемо очекивати и иностране извођаче.