уторак, 15. август 2017.

Мали: Помоћ породиљама и охрабрење за проширење породице

Градоначелник Београда Синиша Мали уручио је данас јендократну новчану помоћ првој породиљи која је поднела захтев за ту врсту помоћи након ступања на снагу Одлуке о додатним облицима заштите породиља.

Синиша Мали честитао је породици Смиљанић на принови, као и на томе што је мама мале Дуње прва породиља која је добила једнократну помоћ Града Београда у износу од 10.000 динара.

– Ову врсту помоћи од 8. јула ове године дајемо свакој породиљи на територији града Београда. Ово је пример одговорне социјалне политике јер желимо да помогнемо онима којима је помоћ најпотребнија. У овом тренутку за нас су то млади родитељи, а циљ нам је повећање наталитета и броја беба у нашем граду. Одлука није била једноставна и чим смо пронашли простор у буџету, издвојили смо га за ову намену – истакао је градоначелник и додао да је до данас поднет 141 захтев за ову врсту помоћи. 

Синиша Мали позвао је породиље да се пријаве у Градкој управи како би добиле ову помоћ јер, како је навео, новца у буџету има, а ово је начин да помогнемо и охрабримо родитеље и за следеће дете.

Према његовим речима, свака породиља из социјално угрожених категорија има право на 25.000 динара, али и на ову врсту помоћи од 10.000 динара.

Градоначелник је захвалио Секретаријату за социјлану заштиту и секретарки Наташи Станисављевић на успешно обављеном послу и пожелео да из године у годину издвајају све више новца за ту намену. 

Марија Смиљанић захвалила је градоначелнику и Граду Београду на једнократној помоћи и изразила задовољство што је баш њена кћерка Дуња добила тај новац.

– Веома је лепо што су бебе те које добијау помоћ, а овај новац ће нам свакако значити – нагласила је Марија Смиљанић.

Догађају је присуствовала и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.