utorak, 15. avgust 2017.

Mali: Pomoć porodiljama i ohrabrenje za proširenje porodice

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je danas jendokratnu novčanu pomoć prvoj porodilji koja je podnela zahtev za tu vrstu pomoći nakon stupanja na snagu Odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja.

Siniša Mali čestitao je porodici Smiljanić na prinovi, kao i na tome što je mama male Dunje prva porodilja koja je dobila jednokratnu pomoć Grada Beograda u iznosu od 10.000 dinara.

– Ovu vrstu pomoći od 8. jula ove godine dajemo svakoj porodilji na teritoriji grada Beograda. Ovo je primer odgovorne socijalne politike jer želimo da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. U ovom trenutku za nas su to mladi roditelji, a cilj nam je povećanje nataliteta i broja beba u našem gradu. Odluka nije bila jednostavna i čim smo pronašli prostor u budžetu, izdvojili smo ga za ovu namenu – istakao je gradonačelnik i dodao da je do danas podnet 141 zahtev za ovu vrstu pomoći. 

Siniša Mali pozvao je porodilje da se prijave u Gradkoj upravi kako bi dobile ovu pomoć jer, kako je naveo, novca u budžetu ima, a ovo je način da pomognemo i ohrabrimo roditelje i za sledeće dete.

Prema njegovim rečima, svaka porodilja iz socijalno ugroženih kategorija ima pravo na 25.000 dinara, ali i na ovu vrstu pomoći od 10.000 dinara.

Gradonačelnik je zahvalio Sekretarijatu za socijlanu zaštitu i sekretarki Nataši Stanisavljević na uspešno obavljenom poslu i poželeo da iz godine u godinu izdvajaju sve više novca za tu namenu. 

Marija Smiljanić zahvalila je gradonačelniku i Gradu Beogradu na jednokratnoj pomoći i izrazila zadovoljstvo što je baš njena kćerka Dunja dobila taj novac.

– Veoma je lepo što su bebe te koje dobijau pomoć, a ovaj novac će nam svakako značiti – naglasila je Marija Smiljanić.

Događaju je prisustvovala i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.