четвртак, 17. август 2017.

Признање за сарадњу са српским студентима у иностранству

На свечаности у Српској академији наука и уметности, Организација српских студената у иностранству (ОССИ) обележила је 20 година постојања и рада, а том  приликом члан Градског већа Драгомир Петронијевић добио је посебно признање за допринос и исказану посвећеност вредностима ОССИ у претходне четири године.

Петронијевић је истакао да му је част да ради у граду који сваког дана ствара здравији систем и најавио даљу сарадњу Града Београда са студентима и њиховим организацијама. 

– Не постоји боља награда од оне која се добије од младих, успешних и образованих људи који су се вратили да заједно градимо лепши и сигурнији Београд. И у наредном периоду настављамо сарадњу са студентима кроз различите едукације, такмичења, али и спремност да будемо достојан партнер у сваком њиховом пројекту – казао је Петронијевић.

Скуп је био и прилика да се у Београду окупи велики број бивших и садашњих студената, а  овој организацији писмом подршке обратила се и премијерка Србије која је истакла да је знање које студенти стичу у иностранству непроцењиво и додала да им у Србији треба омогућити да граде професионалну каријеру и пренесу стечена знања и вештине.

ОССИ је основана у јулу 1997. године као међународно, непрофитно, невладино и аполитично удружење, чији је главни циљ осигурање повратка српских студената у Србију, као и окупљање и дружење студената током студија у иностранству.