četvrtak, 17. avgust 2017.

Priznanje za saradnju sa srpskim studentima u inostranstvu

Na svečanosti u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI) obeležila je 20 godina postojanja i rada, a tom  prilikom član Gradskog veća Dragomir Petronijević dobio je posebno priznanje za doprinos i iskazanu posvećenost vrednostima OSSI u prethodne četiri godine.

Petronijević je istakao da mu je čast da radi u gradu koji svakog dana stvara zdraviji sistem i najavio dalju saradnju Grada Beograda sa studentima i njihovim organizacijama. 

– Ne postoji bolja nagrada od one koja se dobije od mladih, uspešnih i obrazovanih ljudi koji su se vratili da zajedno gradimo lepši i sigurniji Beograd. I u narednom periodu nastavljamo saradnju sa studentima kroz različite edukacije, takmičenja, ali i spremnost da budemo dostojan partner u svakom njihovom projektu – kazao je Petronijević.

Skup je bio i prilika da se u Beogradu okupi veliki broj bivših i sadašnjih studenata, a  ovoj organizaciji pismom podrške obratila se i premijerka Srbije koja je istakla da je znanje koje studenti stiču u inostranstvu neprocenjivo i dodala da im u Srbiji treba omogućiti da grade profesionalnu karijeru i prenesu stečena znanja i veštine.

OSSI je osnovana u julu 1997. godine kao međunarodno, neprofitno, nevladino i apolitično udruženje, čiji je glavni cilj osiguranje povratka srpskih studenata u Srbiju, kao i okupljanje i druženje studenata tokom studija u inostranstvu.