понедељак, 21. август 2017.

Летња школа српског језика у Земуну

Основци из Ријеке, Костајнице и других места Републике Хрватске са својим вршњацима из Земуна учествују у Летњој школи српског језика, историје и културе „Свети Сава“. Њихово дружење је почело 18. августа, а трајаће до 24. Августа, саопштено је из општине Земун.

Председник општине Земун Дејан Матић рекао је да је општина са задовољством прихватила да буде покровитељ ове летње школе која се реализује у сарадњи са Удружењем „Културна заједница Батајница“, које је иницирало овај програм.

Током шест дана боравка, осим едукативних радионица где се упознају са матерњим језиком, биће у прилици да упознају културно-историјске споменике Београда, да уживају у рекреацији и дружењу са вршњацима.

Малишани су обишли Земунски кеј, Магистратски трг, Николајевску цркву, Миленијумски споменик на Гардошу, Богородичину цркву, Земунски парк и Велико ратно острво. Имали су прилику да бораве и у новоотвореном простору Кацеларије за младе општине Земун, где су се упознали са активностима које су намењене њиховом узрасту.

Градска  општина Земун је за полазнике Летње школе обезбедила и рекреативно пливање у СКЦ „Пинки“, као и да уживају у представи у оквиру „Лета на Гардошу“.

Програм боравка деце из Хрватске у Београду реализује се у оквиру Културног лета Батајница, које током августа и септембра кроз различите манифестације афирмише стваралаштво младих.