среда, 13. септембар 2017.

Младеновић: Сви радови у Београду напредују према предвиђеној динамици

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић изјавио данас да радови на реконструкцији улица, тргова и мостова у престоници нису стали, демантујући да су под знаком питања због штрајка радника који изводе те радове. 

– Радови сигурно нису стали. Ради се и у Рузвелтовој, Булевару ослобођења и на Бранковом мосту. Надзорни органи Града Београда врше редовну контролу тих радова, и с те стране не могу да кажем да имамо било какаву најаву или могућност да дође до било каквог одлагања завршетка радова – истакао је Младеновић. 

Он је, гостујући у Јутарњем програму Студија Б, потврдио да Град Београд према извођачима радова измирује све обавезе и да се ради предвиђеном динамиком. 

– Највише је недоумица било око реконструкције Бранковог моста, јер радници „Мостоградње” већину тих радова сада изводе у шупљини моста, тако да нису видљиви у овој фази. Али и то ће се променити када се, после уградње више од 40 тона челичних конзола, буде прешло на изградњу нове бициклистичке и стазе за пешаке, као и нове ограде, дела моста који није био доступан пешацима више од 10 година – указао је Младеновић. 

Такође је истакао да радови повремено изазивају гужву у време саобраћајних шпицева, али да нема застоја у саобраћају, и поновио апел возачима да поштују сва ограничења брзине и другу сигнализацију. 

– Уз још мало стрпљења наших суграђана, већ крајем октобра биће завршена већина радова који се тренутно изводе у престоници – закључио је заменик градоначелника.