уторак, 19. септембар 2017.

Санирају се последице недавног олујног ветра у Београду

Након олујног ветра, који је претходног викенда задесио Београд, санирају се последице, а надлежне екипе реаговале су веома брзо, радећи и преко ноћи, рекао је данас заменик градоначелника Андреја Младеновић. Како је прецизирао, гостујући на Студију Б, стигло је око сто пријава грађана и било је доста материјалне штете како на јавним површинама тако и на приватним поседима.

– Брзо се реаговало, али остаје савет грађанима да при најавама оваквих метеоролошких непогода обезбеде, учврсте, привежу све што је могуће, посебно на терасама. „Беоком сервис” даје препоруке и треба их пратити – навео је Младеновић и изразио наду да последице неће бити трајније.

Заменик градоначелника упутио је још један апел грађанима, а тиче се опсежних радова у Београду. Радови теку по плану, надзор је непрестано на терену, навео је он, али је примећено да поједини несавесни возачи уклањају саобраћајне знакове и улазе у зоне радова.

– Због тога упућујем апел да се поштују ограничења брзине, те да се никако не уклања постављена сигнализација јер то доводи у опасност све учеснике у саобраћају – истакао је Младеновић.

Након свих ових радова, Београд ће имати много квалитетнију инфраструктуру и то не само у централним градским зонама, већ и у рубним општинама. Андреја Младеновић је подсетио да је град, преко капиталних инвестиција, издвојио око петсто милиона динара за некатегорисане путеве, као и да је санирано на стотине километара водоводне и канализационе мреже.