utorak, 19. septembar 2017.

Saniraju se posledice nedavnog olujnog vetra u Beogradu

Nakon olujnog vetra, koji je prethodnog vikenda zadesio Beograd, saniraju se posledice, a nadležne ekipe reagovale su veoma brzo, radeći i preko noći, rekao je danas zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović. Kako je precizirao, gostujući na Studiju B, stiglo je oko sto prijava građana i bilo je dosta materijalne štete kako na javnim površinama tako i na privatnim posedima.

– Brzo se reagovalo, ali ostaje savet građanima da pri najavama ovakvih meteoroloških nepogoda obezbede, učvrste, privežu sve što je moguće, posebno na terasama. „Beokom servis” daje preporuke i treba ih pratiti – naveo je Mladenović i izrazio nadu da posledice neće biti trajnije.

Zamenik gradonačelnika uputio je još jedan apel građanima, a tiče se opsežnih radova u Beogradu. Radovi teku po planu, nadzor je neprestano na terenu, naveo je on, ali je primećeno da pojedini nesavesni vozači uklanjaju saobraćajne znakove i ulaze u zone radova.

– Zbog toga upućujem apel da se poštuju ograničenja brzine, te da se nikako ne uklanja postavljena signalizacija jer to dovodi u opasnost sve učesnike u saobraćaju – istakao je Mladenović.

Nakon svih ovih radova, Beograd će imati mnogo kvalitetniju infrastrukturu i to ne samo u centralnim gradskim zonama, već i u rubnim opštinama. Andreja Mladenović je podsetio da je grad, preko kapitalnih investicija, izdvojio oko petsto miliona dinara za nekategorisane puteve, kao i da je sanirano na stotine kilometara vodovodne i kanalizacione mreže.