уторак, 19. септембар 2017.

Младеновић: Београд створио изузетан амбијент за улагања

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић рекао је гостујући на ТВ Пинк да је Београд град који највише напредује у региону и има изузетно повољан амбијент за улагања. 

– Центар града добио је нови тржни центар, али и Лазаревац. Изградња тржних центара је питање тржишта јер су инвеститори проценили да је у Београду повољан амбијент и да постоји  политичка стабилност. Инвестиције управо због тога могу да им се врате у будућности – рекао је Младеновић. 

Он је подсетио да инвестиције омогућавају приходовање у буџету, што надаље може да се искористи за реконструкцију улица, фасада, канализационе и водоводне мреже. 

– На тај начин се затвара круг, а отварају се нове пословне прилике – додао је заменик градоначелника. 

Као пример једног од највећих улагача у наш главни град Младеновић је навео Кину и подсетио да су „Дани Пекинга у Београду” били прилика и да се повежу привредници две земље. Он је оценио да није било лако заинтригирати Кинезе, али да је у последње две године интензивном међународном сарадњом управо то постигнуто. 

– То је велики успех за нашу земљу јер многе велике земље не могу да се похвале да су имале посете толиког броја значајних кинеских званичника и да су потписани многобројни споразуми, што ће омогућити још веће присуство инвеститора – оценио је Младеновић. 

Он је додао да су управо у Србији највећи инфраструктурни пројекти које Кина изводи у овом делу Европе, а судећи по најавама будућих улагања, тај тренд ће бити настављен.