utorak, 19. septembar 2017.

Mladenović: Beograd stvorio izuzetan ambijent za ulaganja

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović rekao je gostujući na TV Pink da je Beograd grad koji najviše napreduje u regionu i ima izuzetno povoljan ambijent za ulaganja. 

– Centar grada dobio je novi tržni centar, ali i Lazarevac. Izgradnja tržnih centara je pitanje tržišta jer su investitori procenili da je u Beogradu povoljan ambijent i da postoji  politička stabilnost. Investicije upravo zbog toga mogu da im se vrate u budućnosti – rekao je Mladenović. 

On je podsetio da investicije omogućavaju prihodovanje u budžetu, što nadalje može da se iskoristi za rekonstrukciju ulica, fasada, kanalizacione i vodovodne mreže. 

– Na taj način se zatvara krug, a otvaraju se nove poslovne prilike – dodao je zamenik gradonačelnika. 

Kao primer jednog od najvećih ulagača u naš glavni grad Mladenović je naveo Kinu i podsetio da su „Dani Pekinga u Beogradu” bili prilika i da se povežu privrednici dve zemlje. On je ocenio da nije bilo lako zaintrigirati Kineze, ali da je u poslednje dve godine intenzivnom međunarodnom saradnjom upravo to postignuto. 

– To je veliki uspeh za našu zemlju jer mnoge velike zemlje ne mogu da se pohvale da su imale posete tolikog broja značajnih kineskih zvaničnika i da su potpisani mnogobrojni sporazumi, što će omogućiti još veće prisustvo investitora – ocenio je Mladenović. 

On je dodao da su upravo u Srbiji najveći infrastrukturni projekti koje Kina izvodi u ovom delu Evrope, a sudeći po najavama budućih ulaganja, taj trend će biti nastavljen.