среда, 20. септембар 2017.

Весић: Нове инвестиције у Београду значе нова радна места и смањење броја незапослених

За Град Београд је важна свака инвестиција која обезбеђује нова радна места јер то значи да се у ову земљу и овај град улаже, поручио је градски менаџер Горан Весић приликом пуштања у рад бензинске станице компаније „Петрол” на Новом Београду.

– Ми смо први пут ове године, после десет година, спустили број незапослених испод 100.000 у Београду. Данас је тај број 92.000 и надам се да ће, ако наставимо овим темпом, број незапослених бити све мањи. Београд ће и даље бити отворен за сарадњу, а наше је да сваком инвеститору омогућимо да брзо отпочне свој посао. Сигуран сам да ни ова компанија није случајно у Београду јер ово јесте највећи град у региону и највећа пословна шанса – истакао је Весић и додао да је на новој бензинској станици отворено десет нових радних места, а да компанија „Петрол” у Србији запошљава 180 људи.

Он је изразио наду да ће ова компанија бити задовољна пословањем новог објекта јер се налази непосредно уз Булевар хероја са Кошара, који је недавно отворен, а већ је постао прометна саобраћајница.

Он је „Петролу” пожелео много среће у пословању и захвалио им на томе што су као друштвено одговорна компанија овом приликом одлучили да помогну Сигурној кући и Институту за мајку и дете „Др Вукан Чупић”. Сигуна кућа је добила чек на износ од 150.000 динара, а Институт за мајку и дете 1.000 литара горива.

Члан управе „Петрола” Рок Водник изјавио је да та компанија жели да постане признати регионални провајдер свеобухватних енергетских и еколошких решења, партнер у развоју кружне економије за прелазак у друштво са ниским емисијама угљеника. 

Директор малопродаје „Петрола” Тадеј Зорјан рекао је да је фебруару отворена нова бензинска станица у Лештанима, а да је у јуну проширен сектор енергетске ефикасности.

– До краја месеца  се у рад пушта и бензинска станица у Суботици и то значи да ћемо са овом станицом до краја септембра у Србији бити присутни са 12 малопродајних места – нагласио је он.

Весна Станојевић, координаторка Саветовалишта против насиља у породици,  захвалила је на донацији и пажњи која је усмерена ка Сигурној кући у Београду. 

– Свака донација је нама преко потребна и много значи не само из материјалних разлога него и због пажње која се указује женама и деци која код нас бораве, а којима помоћ и пажња много значе – нагласила је Весна Станојевић.

Радоје Симић, директор Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић” рекао је да ће се донацијом компаније „Петрол”, обезбеђивањем значајне количине горива, омогућити превоз онколошких болесника, а новац који се уштеди на овај начин биће преусмерен за куповину инфузионе пумпе која се користи у интензивним негама за прецизно давање лекова најтежим болесницима.

Нова бензинска станица компаније „Петрол” налази се у Омладинских бригада бб у Блоку 41 на Новом Београду, непосредно уз недавно отворен Булевар хероја са Кошара.

Пуштањем у рад ове бензинске станице компанија „Петрол” наставила је свој инвестициони циклус на тржишту Србије. Отварањем једанаесте бензинске станице у нашој земљи, а четврте у Београду, словеначка компанија још једном је потврдила своје намере ширења малопродаје нафтних деривата у Србији.