sreda, 20. septembar 2017.

Vesić: Nove investicije u Beogradu znače nova radna mesta i smanjenje broja nezaposlenih

Za Grad Beograd je važna svaka investicija koja obezbeđuje nova radna mesta jer to znači da se u ovu zemlju i ovaj grad ulaže, poručio je gradski menadžer Goran Vesić prilikom puštanja u rad benzinske stanice kompanije „Petrol” na Novom Beogradu.

– Mi smo prvi put ove godine, posle deset godina, spustili broj nezaposlenih ispod 100.000 u Beogradu. Danas je taj broj 92.000 i nadam se da će, ako nastavimo ovim tempom, broj nezaposlenih biti sve manji. Beograd će i dalje biti otvoren za saradnju, a naše je da svakom investitoru omogućimo da brzo otpočne svoj posao. Siguran sam da ni ova kompanija nije slučajno u Beogradu jer ovo jeste najveći grad u regionu i najveća poslovna šansa – istakao je Vesić i dodao da je na novoj benzinskoj stanici otvoreno deset novih radnih mesta, a da kompanija „Petrol” u Srbiji zapošljava 180 ljudi.

On je izrazio nadu da će ova kompanija biti zadovoljna poslovanjem novog objekta jer se nalazi neposredno uz Bulevar heroja sa Košara, koji je nedavno otvoren, a već je postao prometna saobraćajnica.

On je „Petrolu” poželeo mnogo sreće u poslovanju i zahvalio im na tome što su kao društveno odgovorna kompanija ovom prilikom odlučili da pomognu Sigurnoj kući i Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić”. Siguna kuća je dobila ček na iznos od 150.000 dinara, a Institut za majku i dete 1.000 litara goriva.

Član uprave „Petrola” Rok Vodnik izjavio je da ta kompanija želi da postane priznati regionalni provajder sveobuhvatnih energetskih i ekoloških rešenja, partner u razvoju kružne ekonomije za prelazak u društvo sa niskim emisijama ugljenika. 

Direktor maloprodaje „Petrola” Tadej Zorjan rekao je da je februaru otvorena nova benzinska stanica u Leštanima, a da je u junu proširen sektor energetske efikasnosti.

– Do kraja meseca  se u rad pušta i benzinska stanica u Subotici i to znači da ćemo sa ovom stanicom do kraja septembra u Srbiji biti prisutni sa 12 maloprodajnih mesta – naglasio je on.

Vesna Stanojević, koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici,  zahvalila je na donaciji i pažnji koja je usmerena ka Sigurnoj kući u Beogradu. 

– Svaka donacija je nama preko potrebna i mnogo znači ne samo iz materijalnih razloga nego i zbog pažnje koja se ukazuje ženama i deci koja kod nas borave, a kojima pomoć i pažnja mnogo znače – naglasila je Vesna Stanojević.

Radoje Simić, direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić” rekao je da će se donacijom kompanije „Petrol”, obezbeđivanjem značajne količine goriva, omogućiti prevoz onkoloških bolesnika, a novac koji se uštedi na ovaj način biće preusmeren za kupovinu infuzione pumpe koja se koristi u intenzivnim negama za precizno davanje lekova najtežim bolesnicima.

Nova benzinska stanica kompanije „Petrol” nalazi se u Omladinskih brigada bb u Bloku 41 na Novom Beogradu, neposredno uz nedavno otvoren Bulevar heroja sa Košara.

Puštanjem u rad ove benzinske stanice kompanija „Petrol” nastavila je svoj investicioni ciklus na tržištu Srbije. Otvaranjem jedanaeste benzinske stanice u našoj zemlji, a četvrte u Beogradu, slovenačka kompanija još jednom je potvrdila svoje namere širenja maloprodaje naftnih derivata u Srbiji.