петак, 22. септембар 2017.

Студенти са Косова и Метохије гости Београда

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић угостио је данас 35 студената Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици са којима је разговарао о запошљавању младих, развијању њихових каријерних капацитета и упознао их са програмима пракси које организује Град Београд.
Петронијевић је са њима разговарао о разним темама, а највише о предузетништву, као и о томе шта све чини Град Београд како би отворио више шансе за младе да се запосле, започну свој бизнис и добију нова знања и вештине.

– Упознали смо их са нашим радионицама као што је радионица „Знањем до циља”, са радом Технолошког парка и пренели наша искуства. Они су нам предочили нека своја искуства и виђења и договорили смо се да тај програм пренесемо и у Косовску Митровицу. То је неки задатак који смо данас договорили и већ сутра ћемо обавестити републичке органе и Канцеларију за Косово и Метохију о идеји и сигуран сам да ћемо подршку добити и почети да радимо на томе – рекао је Петронијевић.

Он је поновио да за отпочињање бизниса није потребна само идеја и новац, већ пре свега вера у своју идеју и енергија да се та идеја оствари и упознао студенте са Косова и Метохије са примерима како су млади са вољом и идејом успели да остваре своје снове јер су пре свега били упорни.

Овај сусрет организује се у оквиру пројекта „Упознајемо се”, чији је циљ умрежавање и упознавање студената из приштине са колегама са Универзитета у Београду, као и могућност побољшања положаја студената. Пројекат се организује другу годину заредом на иницијативу CEDEM-a, уз финансијску подршку Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије.