petak, 22. septembar 2017.

Studenti sa Kosova i Metohije gosti Beograda

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević ugostio je danas 35 studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici sa kojima je razgovarao o zapošljavanju mladih, razvijanju njihovih karijernih kapaciteta i upoznao ih sa programima praksi koje organizuje Grad Beograd.
Petronijević je sa njima razgovarao o raznim temama, a najviše o preduzetništvu, kao i o tome šta sve čini Grad Beograd kako bi otvorio više šanse za mlade da se zaposle, započnu svoj biznis i dobiju nova znanja i veštine.

– Upoznali smo ih sa našim radionicama kao što je radionica „Znanjem do cilja”, sa radom Tehnološkog parka i preneli naša iskustva. Oni su nam predočili neka svoja iskustva i viđenja i dogovorili smo se da taj program prenesemo i u Kosovsku Mitrovicu. To je neki zadatak koji smo danas dogovorili i već sutra ćemo obavestiti republičke organe i Kancelariju za Kosovo i Metohiju o ideji i siguran sam da ćemo podršku dobiti i početi da radimo na tome – rekao je Petronijević.

On je ponovio da za otpočinjanje biznisa nije potrebna samo ideja i novac, već pre svega vera u svoju ideju i energija da se ta ideja ostvari i upoznao studente sa Kosova i Metohije sa primerima kako su mladi sa voljom i idejom uspeli da ostvare svoje snove jer su pre svega bili uporni.

Ovaj susret organizuje se u okviru projekta „Upoznajemo se”, čiji je cilj umrežavanje i upoznavanje studenata iz prištine sa kolegama sa Univerziteta u Beogradu, kao i mogućnost poboljšanja položaja studenata. Projekat se organizuje drugu godinu zaredom na inicijativu CEDEM-a, uz finansijsku podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.