четвртак, 19. октобар 2017.

С. Мали: Реконструкција Музеја савремене уметности представља симбол позитивних промена

Градоначелник Синиша Мали позвао је Београђане да од сутра па у наредних седам дана дођу на свечано отварање Музеја савремене уметности на Ушћу, и виде прву поставку после више од 10 година. Он је, у Београдској хроници, истакао да реконструкција Музеја савремене уметности представља симбол позитивних промена у нашем граду.

Он је прецизирао да ће музеј бити отворен за бесплатне посете од сутра у 10 сати, па нон-стоп до наредног петка. Такође грађани ће, како је рекао, бити у прилици да виде и завршену прву фазу реконструкције парка Ушће који је досад, као и музеј, био запуштена зелена површина.

–Грађанима ће бити на располагању нове стазе, осветљење, клупе, дечја и спортска игралишта на којима ће моћи да упражњавају кошарку, боћање, одбојку на песку и бадминтон. Очекује се у наредним седмицама завршетак „зеленог лавиринта” за клинце, а од наредне године наставак реконструкције међу којима ће бити и поставка панорамског точка, као и гондолом повезивање тог парка са Калемегданом – најавио је Мали и додао да се сви пројекти финансирају од уштеда, а не из кредита како је то раније био случај. 

Он је најавио отварање Народног музеја за средину наредне године, као и почетак реконструкције Трга републике. 

–Град Београд се мења убрзано. Данас је у Раковици отворен највећи ритејл парк у нашем граду, а пре само неколико дана и нови дом здравља у тој општини, на који су грађани чекали 40 година. Све најављене инвестиције се реализују и то је основна промена између ове и претходне градске власти – указао је градоначелник. 

План је да се уреде сви запуштени делови града, да се отварају нове фабрике попут Меите у Обреновцу истакао је Мали и најавио за неколико дана отварање нове фабрике за текстил у Лазаревцу, која ће запослити 1.200 радника, махом жена. 

На крају гостовања, градоначелник је позвао грађане Београда да поводом Дана ослобођења Београда у Другом светском рату сутра посете аеро - митинг у Батајници, с почетком у 12 сати.