četvrtak, 19. oktobar 2017.

S. Mali: Rekonstrukcija Muzeja savremene umetnosti predstavlja simbol pozitivnih promena

Gradonačelnik Siniša Mali pozvao je Beograđane da od sutra pa u narednih sedam dana dođu na svečano otvaranje Muzeja savremene umetnosti na Ušću, i vide prvu postavku posle više od 10 godina. On je, u Beogradskoj hronici, istakao da rekonstrukcija Muzeja savremene umetnosti predstavlja simbol pozitivnih promena u našem gradu.

On je precizirao da će muzej biti otvoren za besplatne posete od sutra u 10 sati, pa non-stop do narednog petka. Takođe građani će, kako je rekao, biti u prilici da vide i završenu prvu fazu rekonstrukcije parka Ušće koji je dosad, kao i muzej, bio zapuštena zelena površina.

–Građanima će biti na raspolaganju nove staze, osvetljenje, klupe, dečja i sportska igrališta na kojima će moći da upražnjavaju košarku, boćanje, odbojku na pesku i badminton. Očekuje se u narednim sedmicama završetak „zelenog lavirinta” za klince, a od naredne godine nastavak rekonstrukcije među kojima će biti i postavka panoramskog točka, kao i gondolom povezivanje tog parka sa Kalemegdanom – najavio je Mali i dodao da se svi projekti finansiraju od ušteda, a ne iz kredita kako je to ranije bio slučaj. 

On je najavio otvaranje Narodnog muzeja za sredinu naredne godine, kao i početak rekonstrukcije Trga republike. 

–Grad Beograd se menja ubrzano. Danas je u Rakovici otvoren najveći ritejl park u našem gradu, a pre samo nekoliko dana i novi dom zdravlja u toj opštini, na koji su građani čekali 40 godina. Sve najavljene investicije se realizuju i to je osnovna promena između ove i prethodne gradske vlasti – ukazao je gradonačelnik. 

Plan je da se urede svi zapušteni delovi grada, da se otvaraju nove fabrike poput Meite u Obrenovcu istakao je Mali i najavio za nekoliko dana otvaranje nove fabrike za tekstil u Lazarevcu, koja će zaposliti 1.200 radnika, mahom žena. 

Na kraju gostovanja, gradonačelnik je pozvao građane Beograda da povodom Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu sutra posete aero - miting u Batajnici, s početkom u 12 sati.