среда, 1. новембар 2017.

Синиша Мали: Десет нових камиона за „Београд-пут”, прва набавка од 2008. године

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас базу ЈКП „Београд-пут” испод моста „Газела” која је добила десет нових кипера за Зимску службу овог градског предузећа.

Мали је истакао да набавка ових возила представља испуњење још једног обећања јер је то прва озбиљна набавка возила за ово предузеће од 2008. године.

– Ових десет возила резултат су уштеда које смо направили у протеклом периоду. Све што уштедимо улажемо у нову опрему како би квалитет комуналне услуге у граду био што бољи. Ових десет великих кипера даће нам могућност да будемо много ефикаснији приликом чишћења снега а биће од велике помоћи и током свих осталих месеци у раду „Београд-пута”. Наредне године набавићемо још десет великих и пет мањих кипера чиме ћемо даље унапредити рад овог градског предузећа – рекао је градоначелник.

Он је нагласио да су возила овог градског предузећа прешла у просеку по 500.000 километара, као и да је просечна старост возила 14 година.

– То је доказ колико су радници уложили снаге и енергије у свој посао како би Београд био чист, а сада имају и модерније камионе који имају квалитетно грејање и када је камион угашен, сензоре за температуру асфалта чиме се штеди со и друге предности. Очекујем у следећих неколико месеци да десет оваквих камионе добије и ЈКП „Градска чистоћа”, а који ће такође моћи да се користе током зимске сезоне. Све је то резултат наше жеље да непрестано унапређујемо рад комуналних предузећа како би грађани били задовољнији, а град уреднији – истакао је Мали.

Градоначелник је подсетио да је јуче одржана седница Штаба за ванредне ситуације посвећена предстојећој зимској сезони.

– Тема је била спремност комуналног система за предстојећу зиму и сва наша предузећа иду ка томе да у року од две до три недеље направимо смотру и усвојимо оперативни план рада како бисмо били потпуно спремни за снег – казао је Синиша Мали.