sreda, 1. novembar 2017.

Siniša Mali: Deset novih kamiona za „Beograd-put”, prva nabavka od 2008. godine

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas bazu JKP „Beograd-put” ispod mosta „Gazela” koja je dobila deset novih kipera za Zimsku službu ovog gradskog preduzeća.

Mali je istakao da nabavka ovih vozila predstavlja ispunjenje još jednog obećanja jer je to prva ozbiljna nabavka vozila za ovo preduzeće od 2008. godine.

– Ovih deset vozila rezultat su ušteda koje smo napravili u proteklom periodu. Sve što uštedimo ulažemo u novu opremu kako bi kvalitet komunalne usluge u gradu bio što bolji. Ovih deset velikih kipera daće nam mogućnost da budemo mnogo efikasniji prilikom čišćenja snega a biće od velike pomoći i tokom svih ostalih meseci u radu „Beograd-puta”. Naredne godine nabavićemo još deset velikih i pet manjih kipera čime ćemo dalje unaprediti rad ovog gradskog preduzeća – rekao je gradonačelnik.

On je naglasio da su vozila ovog gradskog preduzeća prešla u proseku po 500.000 kilometara, kao i da je prosečna starost vozila 14 godina.

– To je dokaz koliko su radnici uložili snage i energije u svoj posao kako bi Beograd bio čist, a sada imaju i modernije kamione koji imaju kvalitetno grejanje i kada je kamion ugašen, senzore za temperaturu asfalta čime se štedi so i druge prednosti. Očekujem u sledećih nekoliko meseci da deset ovakvih kamione dobije i JKP „Gradska čistoća”, a koji će takođe moći da se koriste tokom zimske sezone. Sve je to rezultat naše želje da neprestano unapređujemo rad komunalnih preduzeća kako bi građani bili zadovoljniji, a grad uredniji – istakao je Mali.

Gradonačelnik je podsetio da je juče održana sednica Štaba za vanredne situacije posvećena predstojećoj zimskoj sezoni.

– Tema je bila spremnost komunalnog sistema za predstojeću zimu i sva naša preduzeća idu ka tome da u roku od dve do tri nedelje napravimo smotru i usvojimo operativni plan rada kako bismo bili potpuno spremni za sneg – kazao je Siniša Mali.