уторак, 14. новембар 2017.

Град наставља да помаже особама са инвалидитетом

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић и секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић угостили су на радном доручку у Старом двору репрезентативце у паратеквондоу, који су освојили медаље на Светском првенству у Лондону.

Петронијевић је подсетио да је Град Београд испратио паратеквондисте у Лондон и дочекао их након великог успеха, али и истакао да је састанак инициран због настојања града да добије увид у тренутну ситуацију и евентуално поново пружи помоћ.  

– Желимо да знамо са каквим се проблемима тренутно сусрећу наши паратеквондисти и на који начин можемо заједнички да их решимо. Њихове и наше амбиције се поклапају – желимо још више медаља на великим такмичењима. Они су показали да имају огромно срце, а Град Београд је ту за њих и када није у питању конкретна помоћ – рекао је Петронијевић. 

Према његовим речима, град је финансијски подржао Паратеквондо савез Србије пред пут у Лондон, а та помоћ је свакако неопходна исто колико и редовни састанци и директан разговор о проблемима који би требало да буду решени.

– Хоћемо да им пружимо прилику да се обучавају, стичу нова знања и вештине, како би једног дана лакше пронашли посао. Заједничким радом на тражењу решења можемо трајно да побољшамо положај и квалитет живота особа са инвалидитетом. У нашем граду и даље траје пројекат „Београд без баријера” и град користи све своје потенцијале када је у питању помоћ особама са инвалидитетом – додао је Петронијевић. 

Секретарка за социјалну заштиту истакла је да ће Град Београд увек подржавати пројекте чији је циљ помоћ особама са инвалидитетом.

– Веома нам је драго што смо данас имали прилику да угостимо наше паратеквондисте. Помоћ за Паратеквондо савез Србије је један од пројеката које је Секретаријат за социјалну заштиту подржао током текуће године. Наставићемо са том праксом и у 2018. години јер сматрамо да је спорт инклузија и нешто што је јако важно за особе са инвалидитетом. Важно је да спорт буде доступан свима, а град ће наставити да доприноси широј инклузији особа са инвалидитетом – рекла је Наташа Станисављевић. 

Радном доручку су присуствовали председник Паратеквондо савеза Србије и директор Градског центра за социјално предузетништво Миодраг Пешић, као и потпредседник Савеза Александар Голевић.