уторак, 5. децембар 2017.

Младеновић: Град Београд је стабилан партнер Банци хране и другим хуманитарним организацијама

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић подржао је данас акцију компаније „Карнекс” која је Банци хране донирала више од 16 тона намирница. Он је на свечаности у Дечјем културном центру поделио пакетиће исте компаније деци из више београдских удружења, који су корисници Банке хране. 

– Град Београд је стабилан партнер Банци хране и другим хуманитарним организацијама које желе да помогну да живот у Србији буде квалитетнији – указао је Младеновић и позвао све друштвено одговорне копманије да се прикључе сличним акцијама, цитирајући Душка Радовића „ваше мало је много за оне којима је та помоћ најпотребнија”. 

Банке хране су, према његовим речима, настале шездесетих и седамдесетих година прошлог века у најразвијеним земљама света, како би се повезали они који производе и дистрибуирају храну са онима којима је потребна. Он је захавалио људима у Србији који су преузели тај пројекат и спроводе га у нашој земљи дуже од 10 година. 

Представник Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Драшко Кандић додао је да то министарство дуго и успешно сарађује са Банком хране, док су из компаније „Карнекс” позвали и друге компаније, пре свих оне које се баве производњом хране да се укључе у овакве активности. 

Представнци Банке хране су истакли да ће 16 тона хране бити прослеђено на адресе више од 80 организација широм Србије, а да ће резултате саме акције осетити више од 10.000 крајњих корисника.