utorak, 5. decembar 2017.

Mladenović: Grad Beograd je stabilan partner Banci hrane i drugim humanitarnim organizacijama

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović podržao je danas akciju kompanije „Karneks” koja je Banci hrane donirala više od 16 tona namirnica. On je na svečanosti u Dečjem kulturnom centru podelio paketiće iste kompanije deci iz više beogradskih udruženja, koji su korisnici Banke hrane. 

– Grad Beograd je stabilan partner Banci hrane i drugim humanitarnim organizacijama koje žele da pomognu da život u Srbiji bude kvalitetniji – ukazao je Mladenović i pozvao sve društveno odgovorne kopmanije da se priključe sličnim akcijama, citirajući Duška Radovića „vaše malo je mnogo za one kojima je ta pomoć najpotrebnija”. 

Banke hrane su, prema njegovim rečima, nastale šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka u najrazvijenim zemljama sveta, kako bi se povezali oni koji proizvode i distribuiraju hranu sa onima kojima je potrebna. On je zahavalio ljudima u Srbiji koji su preuzeli taj projekat i sprovode ga u našoj zemlji duže od 10 godina. 

Predstavnik Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Draško Kandić dodao je da to ministarstvo dugo i uspešno sarađuje sa Bankom hrane, dok su iz kompanije „Karneks” pozvali i druge kompanije, pre svih one koje se bave proizvodnjom hrane da se uključe u ovakve aktivnosti. 

Predstavnci Banke hrane su istakli da će 16 tona hrane biti prosleđeno na adrese više od 80 organizacija širom Srbije, a da će rezultate same akcije osetiti više od 10.000 krajnjih korisnika.