среда, 6. децембар 2017.

„Београдска зима” за све узрасте и интересовања

Наши суграђани и туристи уживаће од 1. децембра до 31. јануара у богатом и разноврстном програму у оквиру „Београдске зиме” на више локација и са више различитих тематика, најавила је градска секретарка за културу Ивона Јевтић гостујући на ТВ Хепи.

Према њеним речима биће организоване музичке и забавне радионице за децу, разноврсни музички програми, концерти, представе. 

– Отворен је „Трг бајки” испред Установе културе „Вук Караџић”, где ће малишани имати прилику да уживају у причању бајки. Наступом немачке групе ДУНДУ и мини-концертом на Тргу републике отворен је већ традиционални „Трг отвореног срца”. Поред тога, љубитељи клизања моћи ће ове године да уживају у чарима овог зимског спорта на чак четири клизалишта – на Ташмајдану, Тргу Николе Пашића, код Музеја савремене уметности и на Ади Циганлији – најавила је Ивона Јевтић.

Она је прецизирала да ће 30. децембра бити концерт групa „Зана” и „Ван Гог”, као и Жељка Самарџића, а 31. децембра наступа „Рибља чорба”, Аца Лукас и „Балканика”. 

– Веома је важан и бесплатан програм за љубитеље џеза и класичне музике под називом „Отмено”. Концерт у склопу овог програма одржаће се 31. децембра, од 21 час до 1. јануара, до 2 сата у „Сава центру” – рекла је секретарка за културу и позвала све суграђане да дођу и посете неке од великог броја новогодишњих програма јер се Град Београд побринуо да свако нађе нешто по свом укусу.