недеља, 10. децембар 2017.

Прослава Дана Вождовца и славе општине

Градска општина Вождовац обележиће Дане Вождовца и прославити славу Светог Андреја Првозваног од 11. до 13. децембра хуманитарном утакмицом и богатим културно-уметничким програмом, саопштавају из ове општине. 

Манифестација ће започети у понедељак, 11. децембра, у 10 сати изложбом „Дела, а не речи”, коју ће у „Шумицама” отворити председник општине Александар Савић.

Истог дана у спортској сали у „Шумицама”, од 17.30 сати одиграће се Хуманитарни кошаркашки турнир Вождовац – Град Београд за децу без родитељског старања „Јован Јовановић Змај”.

Одборници Скупштине Општине Вождовац одрекли су се своје надокнаде за рад на свечаној седници и износ од 275.000 динара донираће Дому „Јован Јовановић Змај”.

У уторак, 12. децембра, програм је посвећен најмлађим Вождовчанима за које ће, у „Шумицама”, од 10 до 12 часова бити приређен музички шоу. За 14 сати заказана је свечана седница Скупштине Општине Вождовац, када ће Повеља заслужни грађанин за достигнуће у области спорта бити додељена Тањи Петровић. Од 17 часова је програм за ученике основних школа, а од 21 сат концерт староградских и домаћих хитова.

Прослава славе Општине Вождовац – Свети Андреј Првозвани започеће у среду, 13. децембра, светом архијерејском литургијом у Цркви Преображења Господњег (Крушевачка бб) у 9 часова, након чега ће у 10 часова кренути литија до зграде Градске општине Вождовац, где ће уз присуство гостију бити пререзан славски колач.