среда, 3. јануар 2018.

Весић: Београдски џез фестивал зарадио 1,6 милиона динара, настављамо да улажемо у џез

Одбор Београдског џез фестивала одржао је седницу којоj је председавао председник Горан Весић. На седници је усвојен завршни извештај 32. Београдског џез фестивала.

Председник Одбора Горан Весић је констатовао да је 32. Београдски џез фестивал поново остварио добит од 1.610.248,51 динар.  Према његовим речима, приходи фестивала били су 20.774.800 динара, а расходи 19.164.551 динар. 

 – Ово је трећа година како Београдски џез фестивал остварује добит и сваке године ми ту зараду улажемо у развој и популаризацију џеза – рекао је Весић.

Он је додао да се управо у великој сали Дома омладине завршава постављање нових столица, које су купљене од зараде која је остварена на 31. Београдском џез фестивалу, као и да је прошле године купљен саксофон џез секцији Музичке школе „Станковић”. 

– На прошлогодишњем 32. Београдском џез фестивалу имали смо 26 учесника, од којих је домаћих учесника, рачунајући и нашу дијаспору, седам. Организовали смо десет пратећих садржаја и четири радионице. Наш фестивал је пратило 14 страних новинара, а укупно 17.800 посетилаца било је присутно на нашим концертима и другим програмима – рекао је Горан Весић. 

Он је истакао да је у главном програму био 21 учесник у оквиру пет програмских вечери и десет програмских целина и да су се концерти одржавали у три концертна простора. 

– Веома смо задовољни квалитетом програма који нуди Београдски џез фестивал. Када сам пре четири године постао председник Одбора овог фестивала, имали смо четири пута мањи буџет и финансијске проблеме. Данас је Београдски џез фестивал стабилна манифестација и наш задатак је да се у наредном периоду изборимо за још боље место међу европским фестивалима пошто смо већ најбољи фестивал у региону. Срећан сам зато што се џез поново вратио у Београд на велика врата, што наш град заслужује јер се џез двадесетих година прошлог века свирао у Београду само годину дана пошто је почео да се свира у Паризу. Захвалан сам свима који годину дана раде како би Београдски џез фестивал био успешан, а посебно Дому омладине Београда. За нас су данас почеле припреме за 33. Београдски џез фестивал – поручио је Горан Весић.